Welke wijn past er bij Mosselen?

Mosselen, dat heerlijke zeebanket, vormen een culinaire belevenis die je met de juiste wijn naar een hoger niveau kunt tillen. De zoektocht naar de perfecte wijn bij je mosselgerecht eindigt hier. Ontdek de symfonie van smaken die wacht op je smaakpapillen.

Een moeilijke combinatie: gekookte Mosselen op Thaise Wijze

Een wijn laten passen bij een heet- en thais gerecht is een uitdaging. Maar geen onmogelijke! Sebastian Erbeldinger Riesling ‘1899’ – Een wijn met een verhaal. Deze Riesling uit Rheinhessen, Duitsland, is meer dan alleen een fles; het is een traditie. Jonge wijnmaker Sebastian Erbeldinger, bekroond met “Jungwinzer des Jahres 2019”, maakt deze wijn met liefde en passie. Licht, fruitig en een vleugje elegantie.  Een prikkeling voor je tong en door het restsuiker in de wijn past het wat mij betreft het beste bij gekookte mosselen op Thaise wijze.

Benieuwd naar een lekker recept? Check dan het recept van Foodplaces

Duitsland

Rheinhessen

Riesling

 

Sebastian Erbeldinger Riesling ‘1899’ 2021

14.95

Welke wijn past er bij gekookte mosselen (naturel) met mosselkruiden

Monte Araya Tempranillo Blanco 2022 – Innovatie in een glas. Een witte Tempranillo, nieuw, fris en vol van smaak. Appels, een boterachtige textuur, een beetje kruidigheid. Bij mosselen op natuurlijke wijze, komt deze wijn tot zijn recht. Zijn natuurlijke fruitigheid en zuurgraad maken hem tot de ideale begeleider.

Wijnadvies bij mosselen op spaanse wijze met tomaat en chorizo

Jorche Fiano e Bianco D´Alessano 2019 – Een Italiaanse schoonheid met Spaanse flair. Deze blend van Fiano en Bianco d’Alessano wordt met liefde en zorg gemaakt door de familie Gianfreda. Complex, fruitig, met een juiste balans. Proef de zon en het landschap in elk glas, perfect bij mosselen met tomaat en chorizo.

Deze wijnen zijn meer dan alleen drank; ze zijn een ervaring. Ze complimenteren je maaltijd, versterken de smaken en maken elk etentje speciaal.

Is je mond al aan het wateren? Wacht niet langer. Bestel nu via onze website en begin aan een culinaire reis die je smaakpapillen zal betoveren. Elk gerecht verdient de juiste wijn, en wij hebben ze voor je uitgekozen. Zit jouw gerecht er niet bij en wil je toch wijnadvies? Dan kun je altijd contact opnemen!