Het wildseizoen komt eraan. Welke wijn past er bij eendenborst?

Het wildseizoen komt er weer aan. En bij wild hoort wijn. Daarom dus dit blog over welke wijn er past bij eendenborst. En dat is nog niet zo makkelijk. Want eend, of eendenborst, kan op verschillende manieren worden bereid. De gerechten die wij vandaag meenemen zijn eendenborst met een sinaasappeljus, in een thaise salade en met honing en tijm.

Welke wijn past er bij eend en sinaasappeljus.

Eendenborst met sinaasappelsaus is een verfijnd gerecht waarbij de rijkheid van de eend en de frisheid van de sinaasappel elkaar prachtig aanvullen. Een glas Weingut Beyer Chardonnay uit het Oostenrijkse Weinviertel maakt deze culinaire ervaring compleet. Deze wijn, vol met hints van rijp fruit en een verkwikkende frisheid, omarmt de smaken van het gerecht en tilt ze naar een hoger niveau. Matthias Beyer, de innovatieve wijnmaker achter deze unieke Chardonnay, heeft een meesterwerk gecreëerd dat de rijke en delicate tonen van Eendenborst met Sinaasappelsaus perfect complementeert.

Een dan de tweede wijn die perfect past bij eendenborst met sinaasappelsaus. Het is namelijk een gerecht met diepte, waarbij de zoetheid van sinaasappels en de sappigheid van de eend prachtig samenkomen. Voor zo’n unieke smaaksensatie is Impero Appassimento 2018 dé wijn bij uitstek. Deze Italiaanse schone uit Veneto brengt het beste van Merlot, Corvina en Rondinella samen. Proef de rijpe pruim en kersen, ervaar de zachte tannine en laat je verrassen door de frisse ondertoon. Samen zorgen de eend en deze wijn voor een harmonie van smaken die je smaakpapillen doet dansen. Genieten in optima forma!

Welke wijn bij eendenborst: Thaise eendenborstsalade

Het volgende gerecht. Een Thaise eendenborstsalade en Weingut Beyer Sauvignon Blanc 2021 zorgt voor symfonie van de zintuigen. De wijn, afkomstig uit het schilderachtige Weinviertel, Oostenrijk, accentueert de exotische aroma’s van de salade. Met zijn rondere stijl en snoepig fruit van peer en appeltjes, balanceert het prachtig de kruidige toetsen van de salade, terwijl de subtiele frisheid de rijke eendenborst verlicht. Deze sauvignon blanc, met zijn unieke karakter en zachte rondheid, maakt elke hap van de Thaise eendenborst salade tot een onvergetelijke culinaire ervaring.

Nog een wijn die past bij een Thaise eendenborstsalade is de Monte Araya Tempranillo Blanco. Deze Spaanse charmeur, met zijn verkwikkende tonen van citrus en tropisch fruit, vormt een sublieme partner voor het kruidige, rijke karakter van de salade. De wijn kokmt uit het hoogste gebied van Aldeanueva de Ebro en danst levendig op de tong, terwijl de Thaise eendenborstsalade zijn aromatische kruidigheid ontvouwt. Samen creëren ze een onvergetelijke culinaire ervaring. Zowel de wijn als het versterken en vullen elkaar aan. Proef en beleef de passie van perfecte wijn-spijs combinaties.

Welke wijn past er bij eendenborst met honing en tijm?

Betoverd door de verfijnde combinatie van eendenborst met honing en tijm en de rijke Domaine de Vedilhan Serica Viognier 2021. Waan je in het zonnige Languedoc-Roussillon. De noten van tropisch fruit en groene kruiden in de wijn vormen een harmonieuze symfonie met de zoete honing en aromatische tijm, terwijl de subtiele houttonen een echo vinden in de geroosterde eendenborst. Deze Franse Viognier, met zijn zachte concentratie en verfrissende afdronk, verhoogt elke nuance van het gerecht, en belooft een culinaire ervaring waar smaken en aroma’s in perfecte harmonie samenvloeien.

Ga je binnenkort eendenborst bereiden op een ander wijze dan beschreven? Dan ben je van harte welkom in onze slijterij in hartje Volendam. Of neem contact op via de website.