Welke wijn past er bij Bavette? Wij vertellen het je!

Welke wijn past er bij gebakken of gegrilde bavette ? Dat horen we maar al te vaak. Want wanneer je eten serveert, neemt de maaltijd een centrale rol in je culinaire ervaring. Deze heerlijke steak, gecombineerd met een rijke champignonsaus óf een heerlijke chimmichurri vraagt om een wijn die zowel de smaaknuances aanvult als versterkt. En bij zo’n smaakvol gerecht moet ook zeker een smaakvolle wijn worden gezet!

Disclaimer: In dit advies is uitsluitend rekening gehouden met het hoofdingrediënt, de gebakken bavette. Bijgerechten zijn niet meegenomen in de wijnkeuze.

Apostle Reserva

Diep rood. Rijp fruit en een vleugje hout. Elke slok Apostle Reserva is als een zonsondergang in Portugal. Zwoel, chocolade en cacao. De Syrah druiven harmoniëren fantastisch met de bavette. Vier maanden op hout; deze wijn heeft klasse. Proef het zelf. Een smaakexplosie wacht op je. Rijke gerechten? Deze wijn sluit hier perfect op aan.

Medievo Crianza 2019

Aroma’s van gedroogde pruimen en abrikoos. Het boeket alleen al neemt je mee naar Spanje. Toast en vanille maken het compleet. Perfect voor stevige vleesgerechten. En de Medievo Crianza heeft ook een prijzenkast om u tegen te zeggen. En serveer je een bavette met een romige champignonsaus? Dan kan een goede wijn dit gerecht naar een hoger niveau tillen! Probeer het uit en bestel de wijn hier zou ik zeggen

Bodegas Del Medievo Reserva 2013

Rijk en robuust met aroma’s van gedroogde pruimen. De minerale tonen geven de wijn extra diepte. Het aroma van vanille zweeft boven je glas. Gebraden vlees met een Argentijnse saus als chimichurri? Deze wijn roept: “Ja, graag!” De hoogte van de wijngaard voegt een unieke dimensie toe. 18 maanden houtrijping. De wijn is een statement. Serveer de Rioja Reserva 2013 met je bavette en je gasten zullen zich een vorst wanen.

Jorche Primitivo Riserva 2019

Een bijzondere en uitzonderlijke wijn. Heel krachtig en bomvol met zwart fruit, vanille en eiken. Een Italiaanse schone die geen genoegen neemt met de achtergrond. Trek de wijn minimaal 1.5 uur van tevoren open voor de ultieme ervaring. Met het hoge alcoholgehalte is het een wijn waar je een rijke, smaakvolle bavette tegenover moet zetten. Want tegen een chimichurri kunnen niet veel wijnen op. Beleef het zelf en bestel de wijn hier.

Ervaar zelf hoe deze wijnen je gebakken bavette naar ongekende hoogtes tillen. Klik nu hieronder om je culinaire reis te beginnen. Bestel nu en ontdek de perfecte symfonie van wijn en spijs in het comfort van je eigen huis.

Eet smakelijk en proost