Welke wijn bij asperges? De tips van een sommelier!

Asperges – die delicate en verfijnde seizoensgroente – hebben een unieke, bijna aardse smaak. Maar welke wijn schenk je hierbij? Maak je geen zorgen, als sommelier en vinoloog heb ik de perfecte combinaties voor je gevonden. Zet je schrap voor een culinaire ontdekkingsreis!

Welke wijn serveer je bij gekookte asperges met Hollandaisesaus

Dat gerecht vraagt om een wijn die de romige textuur en subtiele smaak van het gerecht kan complementeren zonder te overheersen. Hier komen de meesterwerken van Sebastian Erbeldinger op de proppen.

De Sebastian Erbeldinger Riesling ‘1899’ is een prachtige begeleider. Afkomstig uit Bechtheim-West, Rheinhessen, Duitsland, is deze wijn het resultaat van Sebastian’s passie en deskundigheid. Zijn wijnen worden zorgvuldig met de hand geplukt, zacht geperst en licht ingeweekt om het primaire fruit naar voren te brengen. Hiermee ontstaat een wijn met een delicate balans en frisse fruitige tonen die geweldig passen bij de zachte romigheid van de asperges en de hollandaisesaus.

De Sebastian Erbeldinger Grauburgunder ‘1899’ is een andere topkeuze. Eveneens afkomstig uit Bechtheim-West, biedt deze wijn een sublieme ervaring. Een deel wordt gefermenteerd op roestvrij stalen vaten en een ander deel op grote 500 liter houten vaten, waardoor er een prachtige structuur ontstaat die de smaken van het gerecht mooi zal complementeren.

Welke wijn past er bij asperges met ham en ei

Bij asperges met ham en ei is de Apostle Chardonnay de gedroomde partner. Gecreëerd in Portugal in samenwerking met het wijnhuis Ermelinda de Freitas, is deze zachte, volle wijn rijk aan boterachtige tonen. Deze Chardonnay, gefermenteerd op RVS vaten en gerijpt op houten vaten, harmonieert perfect met de zoute ham en romige eieren.

Wijnadvies bij asperges met zalm

Combineer je asperges liever met zalm? De MDV “Bear” Chardonnay is dan een uitstekende keuze. Deze 100% Chardonnay is het resultaat van onze samenwerking met het wijnhuis Del Medievo, gelegen in Aldeanueva de Ebro in de Rioja-regio van Spanje. Deze wijn met een houtopvoeding van 3 maanden biedt een harmonieuze balans van fruitige en eiken tonen die naadloos aansluiten bij de rijke smaak van zalm.

Ik nodig je uit om deze onvergetelijke combinaties zelf te ervaren. Haal de beste wijnen voor je volgende aspergemaaltijd in huis en ontdek hoe deze de smaak van je gerechten naar een hoger niveau kunnen tillen. Bestel jouw wijn en start je gastronomische avontuur vandaag nog.

De Volendamse wijnimporteur wenst je eet smakelijk en proost!